Odoo image and text block

Suc de mere fiert cu scorţișoară și cuișoare

  • 1 litru suc de mere natural de la Casa Ethos

  • 1 linguriță cuișoare

  • 1-2 batoane scorțișoară, miere și felii de lămâie sau portocală (eventual)

Se pune la încălzit sucul de mere; se aduce lichidul la 70-80 °C și se adaugă cuișoarele și batoanele de scorțisoară lăsându-le la foc mic 5-10 minute, apoi se scot mirodeniile.

Se toarnă fierbinte în căni și se servește simplu, sau îndulcit cu miere (pentru cine dorește mai dulce) sau cu adaos de felii de lămâie (pentru cine dorește mai acrișor).

(Atenție! Mierea nu se adaugă în lichide fierbinți pentru a nu deveni toxică. Sucul să aibă sub 40 grade Celsius).

Tocăniţă de legume

Tocăniţă de legume preparată în bucătăria Ethos.

Ingrediente:

  • 1 kg ceapă

  • 2 morcovi

  • jumătate de țelina, cimbru, sare, ulei, piper, verdeață

  • 3-4 ardei (galben și roşu)

  • 2 dovlecei

  • 2 vinete

  • 100 g varză de Buxelles

  • cartofi

  • 300 g conopidă

  • 200 g orez

  • 2-3 căţei de usturoi

  • 3-4 kg de roşii

Ciorbă de dovlecei

Ingrediente:

  • 200 ml ulei

  • 4-5 cepe

  • 2 morcovi

  • 500 g țelină

  • 2-3 ardei

  • 5-6 dovlecei

  • roșii

  • 3 ouă

  • 200 g smântână

  • o legătură pătrunjel, borș, piper și sare