Când sunt recoltate legumele?
Cea mai mare parte a legumelor le recoltăm în ziua dinaintea livrării la magazin, pentru a vă aduce mereu produse proaspete. Fructele se recoltează la maturitate, în funcție de perioada de coacere, fiind stocate în depozitul nostru frigorific în condiții de temperatură și umiditate controlată.Care e diferența față de produsele de pe piață? 
Produsele pe care le furnizăm sunt cultivate de noi și nu sunt stropite cu substanțe chimice. De asemenea, avem fructe de sezon achiziționate de la fermele din zonele limitrofe Craiovei, deci proaspăt culese și aduse de la mică distanță.
Cum se face plata? 
Plata se face cash sau cu cardul la magazinul din str. Păltiniș nr. 57.
Ce ar trebui să fac dacă există o problemă cu unul dintre produse? 
Ne străduim să producem și să furnizăm produse proaspete, de cea mai bună calitate. În recoltarea și livrarea legumelor și fructelor proaspete, uneori pot apărea probleme. Noi încercăm să le observăm din timp și să nu vindem un produs sub standard sau fără termen de valabilitate suficient. Dacă ați avut o problemă, vă rugăm să ne comunicați la 0788644309, pentru a găsi împreună o modalitate de a soluționa și a ne asigura că nu se va mai întâmpla.
De ce anumite legume nu sunt spălate/curățate?
Scopul nostru este de a vă oferi alimente de o calitate intrinsecă cât mai bună, punând mai puțin preț pe aspect . Am evitat astfel spălarea mecanică a produselor noastre, deoarece le poate deteriora, reducând termenul de valabilitate, conținutul nutritiv și aroma. Ideal este ca spălarea legumelor și fructelor să se realizeze cât mai aproape de momentul în care le consumați.

Tâmplărie

Ce servicii oferim?
Consiliere 
– pe baza unor planuri puse la dispoziție de dumneavoastră. Oferim sugestii de amenajare și schițe preliminare pentru o îmbinare perfectă între design și optimizarea spațiului pe care îl dețineți. 
Releveu – efectuăm măsurătorile exacte pentru executarea mobilierului. 
Proiectare– realizăm proiectul final pe baza schițelor preliminare și a măsurătorilor. 
Transport și montaj – se efectuează gratuit în și pe raza municipiului Craiova. 
Garanție – oferim 12 luni garantarea produselor, precum și servicii postgaranție. 
Locuiesc în localitatea X și doresc să achiziționez mobilier de la magazinul dumneavoastră din Craiova. Puteți să-mi livrați marfa la domiciliu? 
Da, în funcție de valoarea facturii, se poate transporta mobila și în alte localități unde nu este magazin Casa Ethos. Vă rugăm să solicitați informații la magazinul nostru din Craiova pentru a vi se comunica valoarea trasportului. 
Produceți și mobilă la comandă? Vreau să cumpăr o anumită mobilă de bucătărie din gama dumneavoastră de produse, însă aș dori să aibă alte dimensiuni. 

Casa Ethos execută mobilier de bucătărie în serie și la comandă din pal de 18 mm sau din lemn masiv. Fiecare corp se poate achiziționa separat, dimensionat în funcție de spațiul de care dispuneți. 
Pot comanda mobilă pe o anumită nuanță ?
La magazin puteți vizualiza mostrele de culori disponibile, apoi puteți alege nuanța dorită.
Ce fel de uși pot comanda?
 Executăm la comandă uși de interior din lemn de brad sau tei, diverse modele pe care le montăm personal la domiciliul clientului.Aș dori o masă din lemn masiv la comandă. Care sunt esențele de lemn pe care le folosiți și ce modele?
Executăm la comandă mese din lemn de fag, stejar, păr, cireș sau platan, într-o gamă diversă de modele (propuse de noi sau de dumneavoastră).
Dacă doresc să comand un pat din lemn masiv, îmi puteți furniza și salteaua?
Executăm doar patul din lemn masiv din lemn de fag, stejar, frasin sau brad, la modelul și dimensiunile comandate de dumneavoastră, fără saltea sau alte elemente de tapițerie.
Cum se întreține mobila din lemn masiv?
- Întreținerea corectă a mobilei din lemn masiv se face începând cu curățarea prafului cu un burete umezit cu apă amestecată cu oțet. Urmele de apă vor fi înlăturate apoi cu o lavetă moale din fibră de bumbac.
- Pentru a se evita deteriorarea semnificativă a mobilei din lemn masiv, se recomandă o atmosferă de staționare care va avea umiditatea relativă a aerului între 40-60% la o temperatură normală între 15-25 grade Celsius. De asemenea, vă sfătuim să evitați folosirea spray-urilor din comerț dedicate curățării mobilei pentru că acestea nu mai permit retușarea pieselor de mobilier!
- Puteți aplica periodic un strat subțire de ceară albă, după care lustruiți mobila cu o cârpă moale, pentru a-i reda strălucirea naturală. Intensitatea luciului mobilierului din lemn lăcuit se menține cu ușurință și prin curățarea cu apă cu săpun și frecarea apoi cu o lavetă înmuiată în prealabil în alcool denaturant și apoi în ulei de in.
- Evitaţi expunerea directă la soare, deoarece soarele produce decolorarea.
- Evitaţi schimburi extreme de temperatură aşezând mobila departe de radiatoare, calorifere, aparate de aer condiţionat.
- Evitaţi plasarea de obiecte din plastic sau cauciuc (veioze, notebook-uri) pe mobilă, deoarece unele plasticuri conţin ingredienţi ce pot deteriora finisajul.
- Mutaţi periodic accesoriile de pe mobilă, astfel încât ele să nu fie aşezate tot timpul în acelaşi loc.
- Folosiţi materiale textile pentru a proteja suprafaţa mobilei de obiecte din plastic, vase fierbinţi, băuturi, ghivece şi alte vase.
- Curăţaţi imediat lichidele scăpate pe mobilă. În loc să ştergeţi, absorbiţi lichidul. Apa lăsată o perioadă de timp mai îndelungată va crea pete albe pe finisaj. Alcoolul, parfumul, after-shave-ul şi medicamentele pot cauza stricăciuni severe finisajului.
- Folosiţi un obiect de protecţie când scrieţi cu un pix pe suprafaţa mobilei.
- Ridicaţi şi plasaţi obiectele în loc să le trageţi pe suprafaţa mobilei.
- Evitaţi plasarea mobilei direct sub geamuri.
Ce fel de scări interioare executați? Puteți placa cu lemn o scară de beton existentă?
Producem la cererea dumneavoastră scări interioare din lemn: stejar, fag, frasin și placări pe suport de beton sau lemn.
Materialele folosite sunt de calitate, lemnul fiind tratat special pentru a asigura o durabilitate mărită.
De ce să-mi construiesc o pergolă?
Pergolele din lemn sunt elemente arhitecturale pentru casa și grădina dumneavoastră. Ele sunt folosite ca suporți pentru trandafiri, viță de vie sau alte plante agățătoare din curtea dumneavoastră sau din terasa restaurantului dumneavoastră. 
Atunci când este vorba de amenajarea teraselor, confortul este un element cheie. Odată cu sosirea primăverii, terasele devin locul ideal pentru cafeaua de dimineață sau pentru petrecerea timpului liber într-un mod relaxant și reconfortant.
Deoarece pergolele din lemn sunt expuse direct la intemperii, lemnul este tratat special, oferindu-i o protecție foarte bună la ultraviolete, apă, dăunatori și mucegaiuri. Pergolele executate de noi corespund celor mai exigente gusturi.
Este recomandat ca, din doi în doi ani, pe orice suprafață care este expusă la intemperii să fie aplicat un nou strat de lac, respectiv, vopsea.

Care sunt avantajele unei case din lemn?

Amintim aici doar câteva avantaje ale construcțiilor pe structură de lemn:

  • Se construiesc repede - timpul de execuție al caselor din lemn este unul rapid, neexistând perioade de așteptare pentru întărirea betonului;
  • Prețul caselor din lemn este scăzut - comparativ cu prețul caselor din cărămidă, prețul caselor din lemn este cu 20-30% mai mic;
  • Sunt foarte bine izolate termic - într-o casă din lemn, verile sunt răcoroase, iernile sunt călduroase, iar costurile pentru încălzire sunt mici;
  • Nu necesită o fundație complicată - fundația caselor pe structură de lemn nu necesită un calcul complex, pentru armare folosindu-se procentul minim de armătură;
  • Sunt flexibile - flexibilitatea este foarte importantă la rezistența unei case, întrucât determină comportarea acesteia la cutremur. Casele din lemn rezistă mai bine la cutremur decât cele din cărămidă.

Ce fel de case ați construit?
Am construit o serie de case familiale în Romanești, Craiova. Avem mai construit clădirea Școlii Gimnaziale Particulare "Ethos" și cea a căminului pentru vârstnici, "Casa Mângâierii". În prezent, construim o grădiniță.